En fysisk afterwork

Normalt sett brukar en afterwork bestå i att man går till närmsta pub och tar sig ett par öl, vilket i och för sig kan vara väldigt trevligt, dock behöver man ju inte göra detta varje gång man ska göra något kul efter jobbet.

Träning på afterwork

Ett bra alternativ till en traditionell afterwork kan vara att istället dra med arbetskamraterna på någon fysisk aktivitet, vilket är både roligt och nyttigt. Här nedan följer några tips på hur man kan gå tillväga. Det absolut bästa alternativet för en fysisk afterwork är att vara utomhus. Kanske finns det en park nära arbetsplatsen där man kan vara och göra ett lättare fyspass. Andra bra alternativ kan exempelvis vara att spela fotboll, basket eller liknande.

På många arbetsplatser finns någon form av träningsrum eller liknande med diverse olika utrustning för fysisk aktivitet. Kanske kan man hålla till där. Vanligt är också att det på en arbetsplats finns ett pingisbord och då är såklart en pingisturnering ett utmärkt alternativ.

Ett annat alternativ är att hyra in en yogainstruktör och köra ett yogapass, som faktiskt är betydligt mer fysiskt krävande än vad många nog tror. Hör runt på arbetsplatsen, kanske är det någon som sysslar med yoga och kan hålla i ett yogapass.

Det är som sagt inte bara roligt med en mer fysisk afterwork utan också nyttigt. Att bry sig om sina anställdas hälsa är viktigt. Dessutom tjänar man som arbetsgivare på att ha friska och krya anställda som mår bra eftersom dessa dels är mindre sjuka, dels presterar bättre.

När man väl är färdig med den fysiska afterworken finns det givetvis ingenting som hindrar att man tar sig lite gott att äta och dricka.