Förbättra cirkulationen

Dålig blodcirkulation är ett bekymmer för många människor. Kalla händer, kalla fötter och dålig ork är bara några av följderna om blodet inte cirkulerar tillräckligt bra.

Cirkulation

 

En bra blodcirkulation är viktig oavsett vem du är och vad du ägnar dig åt. Förutom obehaget med ständigt kalla händer och fötter så fungerar även hjärnan sämre och du blir lättare orkeslös. Av den anledningen är det förstås viktigt att göra vad man kan för att bättra på cirkulationen. Här kommer några tips som du kan följa.  Tipsen är bland annat hämtade från Aftonbladet.se, där kan du också hitta fler tips. Observera att artikeln är en plusartikel.

Ät rätt

Att äta rätt är ingenting som hjälper dig på kort sikt utan på lång sikt. Se till att äta mycket frukt och grönt samt i så stor utsträckning som möjligt. Ät dessutom helst mat med fleromättade fettsyror, vilka sänker blodfetterna och är bra för kärlen. Dessa fetter finns bland annat i fet fisk.

Använd hjälpmedel

Har du dålig cirkulation i exempelvis fötterna så är det en bra idé att använda dig av stödstrumpor. Stödstrumpor håller igång blodflödet och minskar därmed risken för svullna ben och åderbråck, samtidigt som du förhoppningsvis slipper få kalla fötter..

Sluta röka

Det kanske vanligaste tipset när det handlar om blodcirkulation brukar vara att sluta röka. Rökning försämrar blodcirkulationen och ökar risken för åderförkalkning. Nikotinet i cigaretterna är dessutom starkt kärlsammandragande. Att sluta röka innebär förstås en rad olika positiva hälsoaspekter och är när det handlar om att förbättra sin blodcirkulation ett självklart tips.