Skapa en trevligare stämning på arbetsplatsen genom en trevligare inredning

Vi tillbringar nästan halva vår vakna tid på vår arbetsplats. Därför är det viktigt att vi trivs med den miljö vi arbetar i. Det finns mycket vi kan göra för att öka trivseln omkring oss med ganska små förändringar.

Ljus och färg

Det är nödvändigt att vi har det tillräckligt ljust omkring oss när vi arbetar. Har vi för lite ljus mår vi dåligt. Men att arbeta hela dagen i ljuset av ljusrör är inte det roligaste. Välj hellre lampor med ett varmare ljus och kanske ett riktat starkare ljus där det särskilt behövs.

Färger påverkar oss mer än de flesta tror. Byt ut de kommunalgrå gardinerna mot något i varma glada färger. Om du är omgiven av vita eller grå väggar, vilket tyvärr är vanligt på många arbetsplatser, så pigga upp dem med vackra bilder. Det behöver inte vara oljemålningar av stora mästare. Det finns utmärkta tryck som man kan rama in själv. Det är viktigt du tycker om de bilder som du ska ha omkring dig hela dagarna. Ett porträtt på högsta chefen är kanske inte den optimala trivselfaktorn.

Någonting personligt

Det är också viktigt att få känna sig hemma på arbetsplatsen. Vi behöver ha någonting personligt som visar att här jobbar jag. Ett familjeporträtt på skrivbordet, om man har något, gör genast stämningen bättre. Man kan också välja någonting annat som väcker glada minnen.

Grönt grönt grönt

Gröna växter gör underverk för stämningen på arbetsplatsen, både i de allmäna utrymmena som fikahörnan och på det egna rummet, om man har ett sådant. Det finns stora växter som klarar sig på minimalt med ljus även för lite mörkare utrymmen. Gröna växter gör dessutom luften bättre. Ju mer grönt desto bättre, men se till att välja sådana som inte är allergiframkallande. Alla ska trivas.