Teambuilding

Teambuilding är oerhört viktigt för företaget oavsett i vilken form man träffas och svetsar samman personalen. Det kan röra sig om en Kick-off, familjedag, After work eller en dag med aktiviteter som ska lösas tillsammans. 

Ordet teambuilding är nog mest kopplat till att man har övningar för personalen som de gemensamt ska lösa för att kunna komma vidare vilket i sin tur leder till att arbetslaget samarbetar bättre och personalen märker att de blir starkare tillsammans. Detta gör att de lättare hjälps åt att nå uppsatta mål tillsammans och de lär sig att be varandra om hjälp när det behövs. Men teambuilding är alla former av sammankomster som sammansvetsar personalen. Det kan vara en firmafest, att resa bort på Kick off en helg eller träffas över en bit mat efter jobbet. Det är viktigt att träffas under avslappnande former för att kunna lära känna varandra.

Teambuilding handlar om att förbättra kommunikationen och att alla får större förståelse för varandras olika personligheter vilket hjälper till att minska de missförstånd som lätt kan uppstå. Detta hjälper till att skapa en större arbetsglädje på firman och det leder samtidigt till att handlingskraften bland de anställda ökar. Man strävar gemensamt mot samma mål precis som man gjorde under övningarna.